15/3 – 16/3: Calpe (Costa Blanca – SP.)
Door: Maiko
Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen
16 Maart 2012 | Spanje, Calpe
Zo’n honderd kilometer onder Valencia ligt Calpe een toeristen plaatsje aan de Costa del Sol waar veel Belgen, Engelsen en Nederlanders overwinteren. Calpe staat bekend om zijn enorme kalksteen rots, Penyal d’Ifarc genaamd, die als een soort schiereiland in zee strekt. Het schijnt te lijken op de rots van Gibraltar. In vroegere tijden woonden men nog op de rots maar in de tijd van de zeerovers is men zich toch meer in het dorpje Calpe gaan vestigen.
De dag dat we aankomen fietsen we naar het dorpje en drinken we wat op een terrasje. Dit blijkt de Engelse pub te zijn waar al het goede uit Engeland te bestellen is. Wij houden het maar bij een biertje en een klein hapje. Vanuit Calpe kan je als je ver kijkt de wolkenkrabbers van Benidorm zien liggen. En als er nog een gemotoriseerde bejaarde voorbij komt zijn de associaties met “Benidorm Basterds” compleet.
De volgende dag gaan we vroeg op pad om de rots van Calpe te beklimmen. Tot de tunnel is het prima te doen maar daarna is het voor eigen risico. We bereiken makkelijk de tunnel en zetten door. Op een gegeven moment horen we geritsel uit de struiken naast ons en zien we een slang een andere slang aanvallen en langzaam verstikken. We schrikken ons dood en willen eerst rechtsomkeer, maar zetten door. Op de rots heb je schitterende vergezichten waarbij je zelfs bij helder weer Ibiza kunt zien liggen. Ook broeden er hier allerlei meeuwen soorten die dan ook boven onze hoofden vliegen of op de rosten een nest aan het maken zijn. Het pad naar de top wordt steeds lastiger en ik moet zeggen dat mijn schoeisel (gympies) ook niet echt meewerken. Als we voor de tweede maal een slang zo voor ons zien vinden we het wel genoeg en gaan we voorzichtig naar beneden. We denken dat we nu overal slangen zien en dat geeft weinig moed. Teruggekomen in het dorp gaan we lunchen bij een van de visrestaurants aan de boulevard. Vis is hier erg goedkoop en we eten heerlijke tong, zwaardvis en gamba’s.