Van Denemarken naar Lübeck in Duitsland - Reisverslag uit Lübeck, Duitsland van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu Van Denemarken naar Lübeck in Duitsland - Reisverslag uit Lübeck, Duitsland van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

Van Denemarken naar Lübeck in Duitsland

Door: Maiko

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

10 Juli 2012 | Duitsland, Lübeck

Maribo ligt een half uurtje verwijderd van de Ferry Rødby – Puttgarden. De overtocht duurt een klein uurtje en in dit uurtje moeten alle mensen aan boort zoveel mogelijk eten en tax free aankopen doen. Er zijn dan ook allerlei snelle restaurants en veel winkels met allerlei tax free aanbiedingen om je te verleiden. Leuk om te kijken maar we kunnen de verleiding weerstaan. Als we in Duitsland zijn rijden we naar Lübeck. Hier parkeren we de camper op de camping aan de rand van de stad en gaan met de bus naar het centrum. Lübeck is een erg gezellig en levendig stadje met oude huizen en leuke steegjes. Je kan er goed een dag rondzwerven. We drinken wat op het marktplein en in het zonnetje eten we ’s-avonds lekker Duits. We rennen, net voor sluitingstijd, nog even naar de winkel voor de bekende Lübeckse marsepein chocolaatjes. Want zo’n souvenirtje mag natuurlijk niet ontbreken.