Langs de kust van de Baltische Zee naar Karlshamn - Reisverslag uit Karlshamn, Zweden van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu Langs de kust van de Baltische Zee naar Karlshamn - Reisverslag uit Karlshamn, Zweden van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

Langs de kust van de Baltische Zee naar Karlshamn

Door: Maiko

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

06 Juli 2012 | Zweden, Karlshamn

In de middag lunchen we op het plein in Karlskrona. Karlskrona ligt in het zuiden van Zweden in de provincie Blekinge aan de kust. Bekend is het om zijn marinebasis. Even verderop aan de kust ligt de plaats Karlshamn waar we door de winkelstraten lopen en bij de haven een leuk plekje vinden om de nacht te verblijven. We staan voor de VVV en kijken zo de zee op. Aan de kade eten we ’s-avonds een visje met aardappelpuree en natuurlijk bij de naastgelegen ‘ijsboot’ een lekker groot softijs. Het weer begon vandaag zoals voorspelt regenachtig maar in de loop van de dag klaarde het al snel op. Daarnaast merk je dat het zomer is want het blijft aangenaam, zo rond de 20 graden. Wat ook opvalt is dat het sinds Stockholm weer echt donker wordt in de nacht. De dagen in Noorwegen dat het alleen maar schemerig werd zijn voorbij.