Gränna: snoephoofdstad aan het Vättern meer
Door: Maiko
Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen
01 Juli 2012 | Zweden, Gränna
Gränna ligt aan het Vättern meer dat één van de grotere meren is van midden Zweden. Het is zo’n 120 kilometer lang. Daarnaast is Gränna de snoephoofdstad van Zweden want het heeft één grote winkelstraat waar tientallen snoepwinkels, in ‘Pippi Langkous stijl’, gevestigd zijn. Allemaal maken ze maar één ding en dat zijn zuurstokken in allerlei verschillende soorten, smaken en kleuren. Ze worden voor je neus gemaakt in daarna in een gekleurde wikkel opgerold. Zo heb je bijvoorbeeld de smaken cola, pepermunt, drop, blauwe bessen, meloen, aardbei, citroen maar ook pina colada, passievrucht en mojito. Als aandenken slaan we er natuurlijk ook een paar in.
We hebben in totaal nu zo’n 5500 kilometer afgelegd sinds ons vertrek uit Rotterdam maar vervelen gaat het nog niet. Vorige reizen verbleven we nog wel eens wat langer op een bepaalde plek maar deze keer lonkt telkens toch weer het onbekende en breken we weer op. Er valt zo ontzettend veel te zien en te beleven, dus gaan we morgen weer verder!