Örebro, bezoek aan Ikea en het slot van Tidö - Reisverslag uit Västerås, Zweden van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu Örebro, bezoek aan Ikea en het slot van Tidö - Reisverslag uit Västerås, Zweden van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

Örebro, bezoek aan Ikea en het slot van Tidö

Door: Marleen

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

26 Juni 2012 | Zweden, Västerås

Vanmorgen bij het opstaan was het droog. Na het ontbijt verder richting Stockholm. Dat hoeven we vandaag nog niet te halen en dus rijden we rustig aan om één en ander te bewonderen. De eerste stop is Örebro. Een grote plaats midden in Zweden. Het Slot van Örebro is bekend en ligt prachtig omgeven door een slotgracht met waterlelies. Daarna lopen we door het stadje en lunchen we met een lekker broodje. Marleen koopt nog leuke bakjes in een soort luxe Xenos. Het Scandinavisch design vertegenwoordigt zich ruim in interieurzaken en kleding, maar ook veel in mooie winkels met hebbedingen en praktische keukenaccessoires. De kleuren zijn mintgroen, licht geel, licht blauw afgewisseld met veel wit- en grijstinten. De reis vervolgen we verder richting het iets zuidelijker gelegen Marieberg, dat bekend is om haar Shopping Mall. We zien ook de Ikea en een kort bezoekje levert ons de informatie op dat deze helemaal gelijkvloers is, vrij donker en gedateerd, maar dat voor de rest het assortiment niet groter of anders is dan in Nederland. Wel grappig! Daarna doen we de dagelijkse boodschappen bij een COOP Forum; een erg ruime winkel.

Verder richting het oosten via de E18. Op het moment dat we de snelweg afgaan zien we een toeristische weg aangegeven. We besluiten deze te volgen en zien achtereenvolgend; hele grote vogels in een bekend vogelspottersgebied. Een paar hertjes. En het Tidö Slot. Een werkelijk prachtig op een heuvel gelegen Slot uit 1648. We nemen een kijkje op de binnenplaats en zijn onder de indruk van de mooie poort en details. Na een wandelingetje door de Slottuin, met prachtige pioenrozen en langs de naastgelegen boerderijtjes zien we nog het Tidö raceteam. Althans; de oldtimer Porsche, de truck waarin de auto’s vervoerd worden chique bestickerd en de namen van twee coureurs. Hieruit concluderen we dat Tidö het goed voor elkaar heeft met zijn ‘huis en wagenpark’! Aan het eind van de middag strijken we neer op een grote camping voor één nachtje in Västeras.

• 01 Juli 2012 - 22:57

Jos Smellink:

Leuk om jullie verslagen weer te lezen vanuit een zonnig Portugal. Begonnen in Porto en nu in de Lagos, Algarve. Jullie wel bekend. Veel plezier nog samen.

Groet, Jos