Bezoek aan Voss en de regenhoofdstad Bergen - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu Bezoek aan Voss en de regenhoofdstad Bergen - Reisverslag uit Bergen, Noorwegen van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

Bezoek aan Voss en de regenhoofdstad Bergen

Door: Maiko

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

17 Juni 2012 | Noorwegen, Bergen

We rijden vandaag over de doorgaande weg naar Bergen. In Voss stoppen we even om de stad te bezoeken. De stad is gezellig druk met mensen omdat er een kindervoetbaltoernooi is. We vinden met moeite een parkeerplekje voor de camper. Na even rondgelopen te hebben rijden we verder richting Bergen. In de middag komen we aan op de camping in Bergen. De camping ligt net iets buiten Bergen maar met het openbaarvervoer ben je in drie kwartier in de stad.

De volgende dag gaan we in de ochtend, met eerst de bus en dan de Bergense Light Rail, naar het centrum. Zoals het hoort in de regenhoofdstad van Europa regent het bijna non-stop. We treffen Bergen echt aan in haar natuurlijke habitat! We bezoeken de vismarkt, het Bryggen (de oude gekleurde houten huisjes uit de 12 eeuw langs de haven) en de Johannes Kerk. Deze kerk heeft een heel bijzonder interieur, het lijkt wel Art Deco stijl. Aangezien het soms met bakken uit de hemel komt doen we veel korte stops in Noorse koffie- en eettentjes. Leuk was een soort huiskamertje net achter de Bryggen waar we koffie met een zelfgemaakte bananentaart aten. We lunchen in een volgens de Lonely Panet echt Noors restaurant, maar de vissoep en de twee wraps die we krijgen vallen niet echt mee. Nee, voor echt lekker uit eten moet je niet in Noorwegen zijn. We kopen nog een visje op de vismarkt en gaan daarna weer terug naar de camping.

Op de terugweg stopt de Light Rail bij de halte ‘Sletten’, met het ‘Sletten Sentrum’ aan je linkerhand. De volgende halte is de overtreffende trap, namelijk ‘Slettebakken’. Er stapten naast mannen ook veel vrouwen uit. Erg grappig voor ons Nederlanders waarbij de Noorse omroepster in de Light Rail het feest compleet maakte.

• 18 Juni 2012 - 18:26

Ruud :

Haha, ik kan het me helemaal voorstellen!! Slettebakken uitstappen!! Veel plezier in Noorwegen, geniet ervan.

PS: Ik kwam gisteren in Charkov Frank en Stefan uit LA tegen die daar met hun vrouwen én de camper een weekje naar het EK waren geweest.