Van Zweden via het Oslofjord naar Drammen - Reisverslag uit Drammen, Noorwegen van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu Van Zweden via het Oslofjord naar Drammen - Reisverslag uit Drammen, Noorwegen van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

Van Zweden via het Oslofjord naar Drammen

Door: Maiko

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

05 Juni 2012 | Noorwegen, Drammen

Het is wisselvallig weer vandaag maar ik geloof dat dat het altijd in Scandinavië is. We moeten er maar aan wennen. Nadat we de grens met Noorwegen passeren wordt het landschap grilliger en meer heuvelachtig. Onderweg parkeren we de camper bij een tankstation voor de lunch. Ideaal om even naar het toilet te kunnen. De sleutel krijgen we in de kiosk. Om de sleutel niet kwijt te raken heeft de eigenaresse er een 2 liter jerrycan aan vastgemaakt. Zo kan hij in ieder niet geval niet in de WC vallen en raak je hem niet snel kwijt. Ze moet een ervaringsdeskundige zijn om met zo’n oplossing te komen. Een tip voor iedereen die wel eens zijn sleutels kwijt is! Feit is wel dat iedereen bij het tankstation zich afvraagt wat jij met een jerrycan op de WC gaat doen, maar dat moet je maar voor lief nemen. We kiezen de weg onder Oslo door naar Drammen. De tunnel van 7 kilometer onder het Oslofjord gaat met 7% naar beneden en weer naar boven. Als we uit de tunnel komen stoppen we bij een uitkijkpunt wat een mooi uitzicht over het fjord moet geven maar helaas moet je een beetje door de bomen heen kijken om echt een mooi plaatje te hebben. In de middag komen we aan op een camping in Drammen. We staan aan het Drammense Fjord op een grasveldje met weinig mensen om ons heen. Kort kunnen we nog van de zon genieten want de eerste druppels beginnen al te vallen. Na een glaasje bubbelende Cava, die we nog uit Spanje hadden meegenomen, eten we vandaag in de camper. We hebben per slot van rekening niet voor niets grote inkopen gedaan in Nederland en Zweden. Helemaal voorbereid op de hoge kosten van levensmiddelen in Noorwegen.