6/4: Praia de Mira (Costa de Prata – P.) - Reisverslag uit Praia de Mira, Portugal van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu 6/4: Praia de Mira (Costa de Prata – P.) - Reisverslag uit Praia de Mira, Portugal van Maiko en Marleen - WaarBenJij.nu

6/4: Praia de Mira (Costa de Prata – P.)

Door: Maiko

Blijf op de hoogte en volg Maiko en Marleen

06 April 2012 | Portugal, Praia de Mira

Geen plekje om Pasen te vieren!

Vanuit Lissabon rijden we verder noordelijk naar een camping waar we de Pasen willen doorbrengen. Het is vandaag goede vrijdag en alle Portugezen zijn vrij. Gelukkig zijn er onderweg wat koopcentra geopend en wat opvalt is dat de Portugezen massaal inkopen doen voor Pasen. Overal in de winkels liggen broden met eieren erin en zijn er amandelen met chocolade in allerlei kleuren te koop. Men koopt niet van alles wat maar alles gaat in ruime porties. Ook bij de vlees- en visafdeling in de supermarkt vliegen de kilo’s je om je oren. Je bestelt niet twee worstjes zoals wij dat doen maar gewoon een kilo vlees van dit stuk en enkele kippen. Wij doen ook onze paasinkopen en de koelkast zit weer goed vol.

Eind van de middag bereiken we de camping in Praia de Mira. In het boekje leek het een leuke camping maar alles is een beetje vervallen. Het is een echte duincamping waar het bij strandweer denk ik bomvol staat. Het strand is schitterend maar natuurlijk met dit weer uitgestorven. Nu is alles een beetje troosteloos en lijkt het dorpje wat op loopafstand van de camping ligt nog wakker te moeten worden. We kunnen tot laat lekker voor de camper in de zon zitten maar de temperaturen van twee weken geleden hebben we denk ik definitief achter ons gelaten. Een troost is dat in Nederland momenteel Pasen waarschijnlijk kouder wordt dan Kerst. Ach dan valt ons zonnetje met 20 graden toch best mee! We besluiten het plan om Pasen hier te vieren te laten varen en trekken morgen verder richting Porto, wat nog zo’n kleine 100 kilometer hiervandaan ligt.